1

Redenen om te sporten

redenenomtesporten

Hoe meer je sport, hoe liever je het doet! Sporten is fantastisch, net als de vele voordelen ervan. Ik ga echt niet te cliché beginnen met te zeggen dat een rondje hardlopen of een fietstocht enorm goed zijn voor je gezondheid. Dat weet iedereen.

Wat zijn dan nog goede redenen om te sporten? De drie belangrijkste mannen in mijn leven (buiten mijn hondje dan, hihi) zijn allemaal ikweetniethoe sportief ingesteld. Ik vroeg mijn papa, broer en vriend waarom zij steeds zo passioneel over hun favoriete bezigheid praten.

Door te sporten voel je jezelf sterk
Als je regelmatig traint, word je steeds beter. Logisch. Toen mijn vriend een aantal maanden geleden een hardloopschema had opgesteld, moest ik een half uurtje in de zetel bekomen om het allemaal te verwerken. Ik zou nooit zo snel zo ver kunnen lopen. Maar tot mijn verbazing passeerden de kilometers zonder ik het goed besefte en met elke stap op het asfalt, voelde ik mijn lichaam sterker worden. Keer op keer was ik verbaasd over hoe ver mijn voeten me konden brengen. Tijdens het lopen besefte dat ik alles aankon wat ik maar wou.

Door te sporten maak je meer vrienden
Toen mijn broer nog een broertje was, begon hij met voetbal. Nu, meer dan tien jaar later, spreekt hij nog steeds met zijn ex-ploeggenootjes af. Je leert heel wat nieuwe mensen kennen en je vindt misschien zelfs vrienden voor het leven!

Door te sporten wordt het toilet je beste vriend
Heb jij veel last van constipatie? Sport bevordert de werking van je darmen. Het is heel goed mogelijk dat je het laatste kilometertje van je tour een paar versnellingen hoger moet lopen omdat het toilet je roept. Dus gooi die laxeermiddelen weg en doe het op de natuurlijke manier.

Door te sporten kan je je iets extra permitteren
Geen schuldgevoel meer na een stukje taart of een pizza met extra kaas. Je sport het er toch af! Een paar keer in de week is al genoeg om je gewicht een stuk gemakkelijker te behouden.

Door te sporten verdwijnen je frustraties
Stop met het plunderen van die doos pralines als je je slecht voelt. Beweging is een stuk effectiever dan een overdosis chocolade. Je zweet gewoon al die negatieve emoties eruit. Nog een warme douche nadien en je voelt je een nieuw mens.

Geen excuses!
Er zijn zo veel sporten die je kan beoefenen, geen excuses dus om er niet aan te beginnen. Heb je een kleine mensenhaat, dan kan je op je eentje bewegen door te zwemmen, hardlopen, fietsen,… Ben je heel sociaal ingesteld of wil je nieuwe mensen leren kennen? Teamsporten in overvloed! Competitief? Superveel sporten waarvoor er wedstrijden gehouden worden. Muziekliefhebber? Heel wat sporten waarbij je je volledig kan geven met een leuk deuntje in je oren.

Hopelijk heb ik ook jou met deze redenen kunnen overtuigen om erin te vliegen!

Bron foto: Pinterest

De mooie rooie

One Comment

  1. Misschien moet ik sport dan toch nog eens een kans geven! Ik lig liever een hele avond in de zetel, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *