Over mij

Hi! Ik ben Yana, 23 jaar en woon in de provincie Antwerpen. Deze blog startte ik om niet alleen mezelf te helpen, maar ook andere meisjes die misschien net als ik (iets) te zwaar of onzeker zijn.

Als kind was ik een zorgeloos prinsesje. Ik kon de hele wereld aan, voelde me goed in m’n vel en had ontzettend veel vriendjes en vriendinnetjes. Rond mijn twaalfde, toen ik naar de middelbare school ging, veranderde mijn leven compleet. Plotseling was het niet meer belangrijk hoeveel knikkers je had of hoe goed je touwtje kon springen. Slank en populair zijn, daar draaide het om. Al snel merkte ik dat de meisjes uit mijn klas een stuk slanker waren dan ik, en slank was mooi. Het begin van een leven vol diëten.

Ik was allesbehalve populair. Ik was niet mooi. Ik was niet slank. Het afvallen werd een obsessie en rond m’n 18de ging het helemaal de verkeerde kant op. Binge eating disorder werd vastgesteld. Op minder dan een jaar kwam ik 15 kilo bij. Ik was een loser.

Nu, zo’n 11 jaar later ben ik nog altijd aan het diëten en voel me nog steeds als dat meisje in het eerste middelbaar, nergens goed genoeg voor. Het wordt tijd om mijn leven terug op de rails te krijgen en in mezelf te geloven. Ik wil houden van het meisje dat ik in de spiegel zie. Ik wil niet enkel de mooie rooie genoemd worden, ik wil haar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *