0

Kom op voor jezelf!

opkomenvoorjezelf

Ben jij net als ik een meisje dat altijd en overal over zich heen laat lopen? Ben jij net als ik een voetveeg, een onzichtbaar iemand, een pispaal, een gemakkelijk slachtoffer voor pesterijen? Kwam jij vroeger ook jankend thuis van school waarna je ouders je voor de zoveelste keer overhaalden om jezelf niet zo te laten doen? Maar heb je geen flauw idee hoe je hier verandering in kan brengen? Lees dan zeker en vast verder.

Jij kiest ervoor om niet voor jezelf op te komen
Hoe hard het ook klinkt en hoe lastig het ook is om te lezen, jij kiest ervoor om over jezelf heen te laten lopen. Jij denkt dat je het niet waard bent, dat je een loser bent en zo ga je je dus gedragen. Jij kiest ervoor om je grenzen niet aan te geven. De mensen die jou als een stuk vuil behandelen doen dat immers niet bij iedereen. Ze doen het alleen omdat jij het toelaat.

Denk beter over jezelf
Het is zo idioot om constant jezelf de grond in te boren en jezelf ervan te overtuigen dat een mislukkeling als jij geen liefde verdient. Waarom zou jij minder zijn dan een ander? Ook al ken ik je niet, ik weet zeker dat jij een mooi persoon bent met heel wat capaciteiten. Dus denk eens wat beter over jezelf en sta je mannetje. Niemand verdient het om gekleineerd te worden en jij zeker niet.

Jouw grenzen
Mensen respecteren grenzen. Zie jezelf graag zodat je met plezier grenzen stelt en deze bewaakt. Je zal ervan verteld staan hoeveel meer respect je zal krijgen.

Als een collega je belt en je niets anders dan scheldwoorden te horen krijgt, dan barst je niet in tranen uit. Niemand heeft het recht om jou zo te behandelen. Je zegt dat zij het recht niet heeft om je zo te behandelen en dat als ze niet stopt je de telefoon aflegt. Houdt ze niet op, dan beëindig je het gesprek. Het resultaat? Jij voelt je sterk en hebt je grenzen gesteld. Jouw collega weet dat ze jou moet respecteren.

Voor jezelf opkomen kan soms enorm moeilijk zijn en er is wel wat lef voor nodig. Toch is het in deze harde wereld belangrijk dat je het doet. Want er zullen altijd mensen zijn die het tof vinden om anderen als een stuk stront te behandelen. Maar bij jou doen ze dat niet. Jij maakt zo’n mensen immers heel snel duidelijk dat jij niet minder bent dan een ander.

De mooie rooie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *