0

Een dag zonder make-up

dagzondermakeup

Ik heb het al veel te vaak gehoord. Door geen make-up te dragen en puur natuur door het leven te gaan, vergroot je je zelfvertrouwen en kom je volledig in het reine met jezelf. Voor iemand als ik, die geen voet buitenzet zonder wat bruin aan m’n gezicht en verf aan m’n ogen, was het een hele uitdaging. 

Vorige week besloot ik om een hele dag geen make-up te dragen. (Ik vond het zo moedig van mezelf.) Na een half uur tegen mezelf in te praten dat ik zo echt wel buiten kon komen, besloot ik om toch maar m’n sportkleren aan te trekken. In een sporttenue was het al iets draaglijker om naturel buiten te komen. Mensen zouden immers denken dat ik net een zotte work-out achter de rug had.

De bib was de eerste plaats waar ik me op deze manier zou laten zien. Waarom deze plek? Omdat mensen die veel lezen allesbehalve oppervlakkig zijn! (En misschien vooral ook omdat ik daar nooit mensen tegenkom die ik ken.) Verstopt achter m’n sjaal glipte ik naar binnen. Een oud vrouwtje schonk me onmiddellijk een stralende glimlach. Oef, ik zag er dan toch nog lief uit met een gezicht waarvan ik de oneffenheden niet verborgen had.

Na een half uur als een echte spion zo onopgemerkt van de ene boekenkast naar de andere te springen, was ik klaar voor de volgende stap: de supermarkt. Niet die van ons dorp, dat was net iets te confronterend. Tijdens het inladen van mijn winkelkarretje kreeg ik nog meer spontane glimlachen toegeworpen. Ok, ik was er zeker van dat ik er nog menselijk uitzag. Aan de kassa ontdekte ik zelfs een voordeel van een make-uploos gezicht. Toen die vent achter mij zijn ogen niet van m’n kont weg kon houden, gaf ik hem de gemeenste blik ooit. Ik zag hem schrikken. Zonder verf kom ik dus blijkbaar overtuigender over.

Eenmaal thuis was ik zo opgelucht. Niemand die me zo nog kon zien. Deze opdracht had ik goed volbracht. Uit fierheid wilde ik mijn vriend een snapchat sturen. Mijn gezicht zien in de camera was voldoende om mijn iPhone snel weg te leggen. Het beeld was toch minder flatterend dan ik hoopte.  Ik ben er zeker van dat ik zonder schmink ook mooi ben. Toch zal ik nog een stuk meer zelfvertrouwen moeten krijgen om dat te beseffen. Deze dag zonder make-up heeft mijn zelfvertrouwen allesbehalve een boost gegeven. Het heeft het me wel doen inzien dat ik mezelf dringend een stuk liever moet zien.

Bron foto: blog.miishka.com

De mooie rooie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *