0

Meer zelfvertrouwen door hypnose?

zelfvertrouwenhypnose

Zelfvertrouwen. Nog niet heel lang versta ik de echte betekenis ervan. Ik heb gewoon nooit geweten hoe het was om vertrouwen te hebben in mezelf. Enkele jaren geleden, toen een hypnotiseur mijn oma kon doen stoppen met roken (zij was een kettingroker in’t kwadraat), was ik overtuigd. Hypnose zal me helpen.

Het was een heel eind rijden en ik was superzenuwachtig. Wie weet wat kon die vent mij allemaal laten doen terwijl ik onder hypnose was? De man die opendeed zag er gelukkig wel schattig uit. Hij legde uit hoe alles in zijn werk ging. Ons onderbewuste heeft enorm veel invloed op ons denken en doen. Door tijdens de hypnose mijn onderbewustzijn ervan te overtuigen dat ik wel goed genoeg was en dat ik alles kon wat ik maar wou, zou ik heel snel aan een hoop zelfvertrouwen geraken. De enige voorwaarde was dat ik moest openstaan voor hypnose en dat ik met hart en ziel wou veranderen. Geen probleem, ik zag het helemaal zitten.

De man zette een zacht muziekje op en sleepte zijn stoel tegen de mijne. Ik moest mijn ogen sluiten en mijn hoofd buigen. Tot nu toe vond ik het heel creepy. Waarom had ik trouwens een diep uitgesneden kleedje aangetrokken? Nu kon die gast heel de tijd naar mijn decolleté staren. Terwijl hij in slow-motion vertelde hoe mijn ademhaling moest voelen en mijn hoofd in verschillende rondjes draaide, moest ik moeite doen om niet in lachen uit te barsten.

Zijn zweterige handen op mijn voorhoofd en rug, zijn ogen waarschijnlijk op mijn decolleté gericht, zijn veel te diepe stem. Het was allesbehalve aangenaam. Het werd nog heftiger toen hij mij dieper in hypnose wou brengen. Hij draaide mijn hoofd als een op losgeslagen paardenmolen in het rond terwijl hij zei dat ik met de seconde tien keer dieper wegzakte. Eindelijk begon hij met zijn uitleg. Man, dit duurde veel langer dan ik dacht. De volgende momenten waren dan weer wel aangenaam. Ik zag mezelf hoe ik echt was: mooi, lief, in staat om mijn dromen waar te maken. Altijd als ik de kleur rood zou zien, zou deze me doen herinneren aan hoe goed en mooi en slim ik was. De man telde af om me uit hypnose te brengen. Ik zweette overal, en dan bedoel ik echt overal.

De hypnotiseur vroeg of ik zijn sessie aangenaam vond?? ‘Euh ja.’ Voor de waarheid te vertellen had ik dus nog niet genoeg zelfvertrouwen, maar misschien moest het een paar nachtjes inwerken. Nu, enkele jaren later, heb ik inderdaad wat meer zelfvertrouwen. Of de hypnose goed heeft geholpen? Geen idee. Het heeft nog een hele tijd geduurd voor ik begon in te zien hoe dat ik ook capaciteiten had. Wel opvallend dat mijn lievelingskleur nu rood is, ik heb mijn haren zelfs in deze kleur geverfd. Waarschijnlijk toch iets dat ik aan deze vreemde sessie heb overgehouden.

Bron foto: morjers-art.de

De mooie rooie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *